Så används subtil spelifiering för att engagera och motivera

Insert Coin 2021-10-04 08:15

Det finns många exempel på gömd eller subtil spelifiering i de verktyg, plattformar och appar många av oss använder dagligen (som du kanske inte ens tänkt på). Låt oss ta en titt 

LinkedIns progressionsmätare för din profil visar inte bara hur många procent färdig man är, den motiverar användare att göra färdigt din profil med starka, uppmanande meningar som: “Användare med en komplett profil har 40 gånger högre chans att få nya möjligheter genom LinkedIn".

 

linkedin progress

Sådana meddelanden, i kombination med mätaren, gör att användare ser det som sin plikt att färdigställa sin profil tack vare det inneboende begäret att få en belöning. Våra egon och sociala nyfikenhet utmanas sedan ytterligare av funktionen "Vem har besökt din profil", som ökar vikten av att ha en fin profil.

 

Design inspirerad av spel

Under mätaren finns också möjlighet att titta på en redan färdigställd profilsida vilket inspirerar och motiverar en att utföra uppgiften. Detta är en taktik, eller designmetod, som ofta används inom digitala spel, för att tidigt visa vad spelare KAN bli, göra och åstadkomma.

Insert Coin tror starkt på att denna spelliknande design, kombinerat med gamification, är framtiden inom digitala användarupplevelser. Boka ett möte så förklarar vi hur det kan funka för dig!

Prenumerera för att få senaste nytt från vår blogg

Lämna en kommentar